Vegotrenden är här för att stanna. Nu satsar flera företag som är traditionellt förknippade med köttföretag på egna växtbaserade varumärken för att möta omställningen i livsmedelssektorn. “Vi är bara...
De extremväder som drabbade Nordamerika förra sommaren får fortsatta konsekvenser längs den globala livsmedelskedjan. De senaste veckorna har det larmats om senapskris i Frankrike och potatisbrist i...
Ett förändrat klimat med högre temperaturer och mer extremväder kan leda till att förekomsten av sjukdomsframkallande mikroorganismer ökar. Det konstaterar Livsmedelsverket i en ny riskprofil som...
Svensk kyckling får rött ljus av Världsnaturfonden i årets köttguide efter att kriterier för klimat och djurvälfärd skärpts. Faktum är att endast 1-3 procent av det kött som konsumeras i Sverige...
Nyligen beslutade stadsfullmäktige i Helsingfors stad att införa en bindande klimatbudget, som innebär att alla politiska beslut kommer att beaktas även ur ett klimatperspektiv. Staden strävar mot att...
Allt fler kommuner tar sikte på att minska kött och mejeriprodukter i skolmaten för att minska sitt klimatavtryck. I Karlstads kommun är målet en halvering av köttet i skola och förskola - inom bara...
Klimatsmart och närodlat socker på butikshyllorna? Det är målet när Örtofta sockerbruk genomför nya klimatsatsningar tillsammans med Kraftringen i anläggningen utanför Eslöv. Fossilfri ånga från det...
Avskogningen i Brasilien har ökat kraftigt under Bolsonaros styre, mycket som en konsekvens av nötköttsektorns utbredning i landet. I Sverige fortsätter matjättarna att sälja brasilianskt kött från...
Enligt en ny amerikansk studie, publicerad i tidskriften Proceedings of the National Academy of Sciences, orsakar partiklar och kväveföreningar från jordbruket nästan 18 000 förtida dödsfall i landet...