LEDAREN

This web page can only be viewed by members.

Artiklar i Tidningenledaren

Salladsföretaget Picadeli slopar plast och satsar på växtbaserat

I höstas slutade Picadeli med rött kött. Nu fortsätter företaget med en ambitiös klimat- och…

Ny studie: Slopat djurjordbruk kan minska de globala utsläppen med två tredjedelar

Om hela världen ställer om till en växtbaserad kost skulle utsläppen av växthusgaser minska med 68…

Köttindustrin orsakar över hundratusen dödsfall i Kina och USA – varje år

Kinas skenande köttkonsumtion har lett till farligt höga halter av partiklar och kväveföroreningar i…

Sverige utan landsbygdsminister – första gången på över 100 år

Det är näringsminister Ibrahim Baylan (S) som får överta frågor om skog, jordbruk och djurskydd i…

Politiska mål för ett miljövänligare matsystem? – Så tycker politikerna

Maten som vi stoppar i oss har en enorm betydelse för planetens, djurens och vår egen hälsa och…

Svamppionjärerna expanderar: Mycorena bygger proteinfabrik i Falkenberg

Flera tusen ton svampprotein till den svenska livsmedelsindustrin 2030. Det är målet för…

Svenska lupinsuccén skalar upp – vill nå hela landet

Den malmöbaserade startupen Lupinta fortsätter att röna framgångar i vegovågens spår. Företagets…

Nytt projekt för morgondagens svenska ärter

Ett nytt växtförädlingsprogram för svenska ärter drar igång för att möta den ökande efterfrågan på…